Installation och service av värmepumpar i Sollentuna

Är det dags att sätta dig själv i förarsätet för uppvärmning och energi i ditt hem i Sollentuna? Söker du som fastighetsägare en lösning som ger billigare energi där du dessutom gör miljön en tjänst? Värmepumpar är lösningen och oavsett om du söker en bergvärmepump till villan i Sollentuna, en fastighetsvärmepump eller en luftvärmepump så kommer ditt beslut att göra skillnad. Både rent ekonomisk och rent miljömässigt.

Värmepumpar innebär – här förenklar vi – att man tar tillvara på den energi som finns i naturen och omvandlar den till uppvärmning av bostaden. Detta oavsett om man väljer energi från luften, energi från berggrunden, energi lagrad i marken eller solenergi. Du kan göra skillnad – men du har också val att göra.

Gällande värmepumpar så handlar det primärt om att hitta den ultimata lösningen för dig och din bostad. Olika värmepumpar fungerar olika bra. Något som dels baseras på läge – och dels även på fastighetens utformning. Det första steget är således att kontakta en värmepumpsinstallatör för en undersökning kring vilka förutsättningar man har och där man kan få svart på vitt kring vilken värmepump som passar bäst. Att låta en erfaren värmepumpsinstallatör vara med redan från start rekommenderas.

4 anledningar till varför en värmepump är ett bra val

  • Det är ekonomiskt – Du kommer långsiktigt att spara pengar på att installera en värmepump, vilket är en av de främsta anledningarna till att många väljer att installerar en värmepump.
  • Det är miljövänligt – En annan anledning som brukar väga väldigt tungt är att en värmepump är ett uppvärmningsalternativ som är skonsamt mot miljön. Värnar du om miljön, så är en värmepump rätt val för dig.
  • Halva kostnaden med ROT-avdraget – När du installerar en ny värmepump har du rätt att nyttja ROT-avdraget och på så vis bara betala hälften av den egentliga kostnaden.
  • Många alternativ – Det finns goda möjligheter att utvinna energi från naturen i Sverige. Tekniken för detta utvecklas konstant och vi kan erbjuda en rad lämpliga alternativ av värmepumpar. I samråd med dig identifierar vi den absolut bästa lösningen utefter just dina förutsättningar.

Välj en erfaren värmepumpsinstallatör

Som lekman så kan du inte göra samma rättvisa bedömningar och där finns alltid en risk att den investering du tar inte betalar av sig på det sätt du hoppas. Och – ytterligare ett tips gällande installatör och val av värmepump: se till att välja erfarenhet och kvalitet. En erfaren installatör kommer att göra ett mer effektivt jobb – det sparar du pengar på – och där effekten blir tydligare; något som kommer att spara dig pengar varje månad. Rätt värmepumpsinstallatör gör skillnad i längden.

Gällande pump – oavsett energikälla – så finns det säkerligen en lockelse i att välja den billigaste. Rådet är att tänka ett steg längre. Större leverantörer och märken är stora av en anledning. Köper du en ivt värmepump så får du kvalitet i varje led. Du får längre garanti, du får förmånliga serviceavtal och du får en livslängd som vida överträffar de billigare alternativen på marknaden.

Vi utför installation och service av:

  • Bergvärmepump
  • Frånluftsvärmepump
  • Luft-vattenpump
  • Luft-luftvärmepump

Korrekt service av din värmepump är en förutsättning för längre livslängd och bättre effekt.

Bergvärmepump gör störst skillnad

Skulle en undersökning – utförd av en fackman – visa att din villa i Sollentuna har bra förutsättningar för bergvärme så har du också en möjlighet att sänka dina årliga kostnader med upp till 80%. Bergvärme är den energi som gör tydligast skillnad – men det är även den som, initialt, kostar mest pengar.

Här är det inte värmepumpar som bär högst kostnad för dig i Sollentuna – den du väljer kommer att vara en mindre del av kostnaden. Istället handlar det om borrningen. Ju djupare man måste borra – desto högre blir priset.

Sker installationen korrekt, borrhålen är perfekt dimensionerade och där du köpt en bra värmepump så kommer du att tjäna pengar. Redan efter tio år så har du tjänat ihop den initiala kostnaden och kan börja räkna hem kronorna. Som sagt: det kan handla om närmare 80% av vad du idag betalar för uppvärmning och energi. Värmepumpar gör en enorm skillnad!

Boka ett möte med en av våra experter