Hur fungerar frånluft? 

Frånluft fungerar som en egen liten återvinningscentral. Frånluftsvärmepumpen tar, till skillnad från luft/luftvärmepumpen och luft/vattenvärmepumpen, all luft från den redan befintliga luften som finns inomhus i ditt hem och återvinner den. Rent praktiskt så tar alltså värmepumpens frånluftsaggregat upp luften ur ventilationsluften som är på väg att transporteras ut ur ditt hus och omvandlar det till ny energi. Denna energi används i sin tur för att värma ditt vattenburna värmesystem såsom golvvärme, varmvatten och även element. 

Spara på pengarna och få ett härligt inomhusklimat

Sänk värmekostnaderna: Med hjälp av en frånluftsvärmepump kan du sänka dina värmekostnader med omkring 50-70% beroende på hur stort ditt hus är, hur planlösningen ser ut och vart i landet det ligger. Detta tack vare att frånluftsvärmepumpen anpassar effekten efter hur just ditt just värmebehov ser ut. 

Få ett härlig inomhusklimat: Tack vare att din luft inomhus byts ut kontinuerligt med hjälp av din frånluftsvärmepump så får du härligare och friskare luft inomhus. Att luften byts ut kontinuerligt minskar även risken för mögel i fukt i ditt hus, vilket är särskilt passande i äldre hus där ventilationen kanske inte fungerar helt felfritt.

Våra produkter

IVT Vent 402

Finansiering av din värmepump

Först av allt erbjuder vi dig en kostnadsfri besiktning av ditt hus. Då får du besök av någon av våra certifierade besiktningshen, som gör en bedömning av fastighetens uppvärmningsbehov, familjens varmvattenförbrukning etc.

Vi diskuterar med dig kring vilka värmepumpvarianter som är lämpliga.

Boka ett möte med en av våra experter


*
*