Hur fungerar en luft/vattenvärmepump?

En luft/vattenvärmepump utvinner solenergi från vår uteluft och producerar sedan vattenburen värme och varmvatten till hemmet. Med hjälp av ett köldmedium som sitter på ytterdelen av pumpen så samlas uteluften upp och värms sedan upp med hjälp av inomhusdelen av pumpen. Därefter sprids värmen runt i husets värmesystem som luft/vattenvärmepumpen är kopplad till.

Denna typ av värmepump passar de flesta hem och hushåll, tack vare att pumpen enbart kräver tillgång till utomhusluften. Luften kan dessutom värmas upp trots att utetemperaturen sjunker ner mot 20 minusgrader, vilket med andra ord innebär att pumpen även klarar av de kallaste av vintrar.

Fördelar med en luft/vattenvärmepump

Det är en komplett värmeanläggning: Likt andra värmepumpar, som bergvärmepumpar till exempel, är även denna värmepump en heltäckande värmeanläggning. Det innebär att den ger ditt hem både värme på vintern, kyla på sommaren i form av AC men även varmvatten.

Den kräver ingen bränslepåfyllning: En luft/vattenvärmepump kräver ingen bränslepåfyllning eller liknande, utan hämtar enbart sin energi från luften utomhus. Det enda du behöver tänka på är vilken värmeinställning som du vill ha inomhus, resten fixar din värmepump!

Du är snäll mot både miljön och plånboken: Förutom att det är en effektiv värmepump så ger luft/vattenvärmepumpen dig både värme och varmvatten till en låg kostnad. Med hjälp av denna typ av värmepump kan du sänka dina värmekostnader med upp till 70%. Eftersom luft/vattenvärmepumpen inte heller kräver någon avancerad installation i marken så är installations- och investeringskostnaden lägre i jämförelse med andra värmepumpar som också producerar vattenburen värme.

Våra produkter

IVT AirX

Finansiering av din värmepump

Först av allt erbjuder vi dig en kostnadsfri besiktning av ditt hus. Då får du besök av någon av våra certifierade besiktningshen, som gör en bedömning av fastighetens uppvärmningsbehov, familjens varmvattenförbrukning etc.

Vi diskuterar med dig kring vilka värmepumpvarianter som är lämpliga.

Boka ett möte med en av våra experter


*
*