5 fördelar med bergvärme

Det finns en hel djungel av alternativ när det kommer till val av värmekälla för ditt hus. Förr var ved och el vanliga energikällor, men senaste åren har det utvecklats miljövänligare alternativ. Bergvärme är en av dom vanligare valen i Sverige eftersom den svenska berggrunden är lämplig för utvinning av bergvärme. Här listar vi 5 fördelar med bergvärme.

1. Långsiktig investering

En av bergvärmens stora fördelar är dess långsiktiga investering där bergvärmepumpen har en livslängd på upp till 30 år. Vad gäller kollektorslang och borrhålet är livslängden upp till 100 år. Fördelen med detta är att bergvärmen även höjer värdet på fastigheten under en lång period.

2. Stora besparingar

En annan fördel med bergvärme jämfört med andra uppvärmningsalternativ är att den är mer energieffektiv vilket genererar ännu lägre uppvärmningskostnader. Bergvärme kan minska en fastighets uppvärmningskostnad med upp till 80 procent jämfört med direktverkande el. Efter investeringen för installation av bergvärme har återbetalat sig själv kan du göra stora besparingar på uppvärmningskostnaden. 

Tips! Läs mer om hur du kan räkna på din bergvärmekalkyl och hur mycket du kan spara.

3. Miljövänligt alternativ

Bergvärme utnyttjar den lagrade solenergin som finns i berggrunden vilket är ett miljövänligt sätt att utvinna värme. Bergvärmepumpen är energisnål och kan generera upp till 5 gånger mer värme än förbrukad energi.

4. Värmer på vintern och kyler på sommaren

En stor fördel med bergvärme är att den kan hantera det växlande klimatet i Sverige och detta eftersom berggrunden håller en jämn temperatur året runt. Detta gör bergvärmen till en väldigt pålitlig värmekälla på vintern. På sommarhalvåret när uppvärmning av fastigheten inte är aktuellt så kan bergvärmepumpen utnyttja den överblivna energin för att generera kyla och svalka fastigheten.

5. Underhållsfritt uppvärmningsalternativ

Efter installationen av bergvärme är uppvärmningsalternativet så gott som underhållsfritt tills pumpen behöver bytas ut. Bergvärmen sköter sig självt och fungerar utmärkt i upp till 30 år.

Nyfiken på bergvärme?

Boka då ett möte med en av våra experter! Vi har lång erfarenhet av bergvärme och guidar dig gärna till rätt beslut i val av uppvärmningsalternativ. Fyll i formuläret nedan så kontakta någon av våra experter dig.

Boka ett möte med en av våra experter


*
*