Luft/luftvärmepump

Letar du efter en effektiv och högkvalitativ luft/luftvärmepump? IVT har en lång tradition av testvinnande luft/luftvärmepumpar, och med helt nya Aero-serien lämnar man konkurrenterna efter sig igen. Detta är helt enkelt en extremt effektiv maskin, med A+++ i både värme- och kylläget på de två största modellerna.

Vi på Energipartner ser till att din nya luft/luftvärmepump är rätt placerad. En luft/luftvärmepump är en synnerligen lönsam investering som sänker dina uppvärmningskostnader från dag ett. För det lite mindre huset med direktverkande eluppvärmning är luft/luftvärmepumpen dessutom den absolut vanligaste lösningen. Förutom att den värmer upp ditt hem så kyler den även ner det när du behagar.

Hur fungerar en luft/luftvärmepump?

 En luft/luftvärmepump sitter på både insidan och utsidan av huset. Den yttre delen samlar in och omvandlar energin från utomhusluften och för det till inomhusdelen av pumpen. Insidan av pumpen omvandlar i sin tur luften till värme eller kyla beroende på din preferens, som slutligen sprids i ditt hem med hjälp av en fläkt. Till skillnad från till exempel luft/vattenvärmepump så kan inte denna luft/luftvärmepump generera varmvatten, utan enbart varm eller kall luft. 

En luft/luftvärmepump kan, förutom att värma eller kyla ner ditt hem, även rena luften i ditt hem. Tack vare en avancerad filter-teknik kan en luft/luftvärmepump skapa ett både renare och friskare inomhusklimat.

Är en luft/luftvärmepump det rätta valet för mitt hem?

En luft/luftvärmepump passar i alla hem, villor som fritidshus. Däremot brukar man tala om luft/luftvärmepumpen som ett komplement till din direktverkande el snarare än en komplett värmeanläggning som till exempel bergvärmepumpen och luft/vattenvärmepumpen är. Därför passar denna typ av värmepump särskilt bra i mindre hus eller hem där planlösningen är relativt öppen, eftersom värmen sprids med hjälp av en fläkt. 

Genom att välja denna typ av värmepump kan du även komma undan billigare. Tack vare att luft/luftvärmepumpen är enkel att installera så blir även priset för den något lägre samtidigt som den kan generera en besparing på upp till 75% av dina tidigare energikostnader. Söker du dessutom efter en anläggning som kan rena luften inomhus och hålla mögel och fukt så har du hittat din perfekta värmepump.

Vad kostar det att installera en luft/luftvärmepump?

Det totala priset för att installera en luft/luftvärmepump ligger mellan 30 000 – 40 000 kr, inklusive värmepump och installation. Luft/luftvärmepumpen är det billigaste alternativet av värmepumpar och är ett effektivt sätt att dra ner på uppvärmningskostnader för bostaden.

Hur stort hus kan jag värma med en luft/luftvärmepump?

Utomhusklimatet och kvalitén på värmepumpen påverkar hur stort hus en luft/luftvärmepump kan värma upp. Generellt brukar de större luft/luftvärmepumparna med bäst effekt klara av att värma ett hus på upp till 200 kvadratmeter, så länge det inte blir för kallt under vintertid. Ett större hus än så kräver fler än en pump för att värmas upp ordentligt.

Hur bra är en luft/luftvärmepump?

En luft/luftvärmepump fungerar som ett bra komplement till direktverkande el och fungerar bäst i hus med öppna planlösningar. Ett smart tips är att sätta upp en kalkyl på bostadens energiförbrukning och förutsättningar för att beräkna om en luft/luftvärmepump är det bästa alternativet.

Hur mycket kan jag spara med en luft/luftvärmepump?

Generellt sett kan pumpen sänka din årliga energikostnad med mellan 30-50 procent. Det är dock många faktorer som spelar in i exakt hur stor besparing du kan göra med en luft/luftvärmepump. Dessa faktorer är:

  • uppvärmningssystem
  • bostadens geografiska läge
  • nuvarande elpris
  • planlösning
  • boyta
  • värmepumpens effektivitet och kapacitet

Våra produkter

IVT Aero 600 IVT Aero 600
IVT Aero 800 IVT Aero 800
IVT Aero 900 IVT Aero 900

Finansiering av din värmepump

Först av allt erbjuder vi dig en kostnadsfri besiktning av ditt hus. Då får du besök av någon av våra certifierade besiktningshen, som gör en bedömning av fastighetens uppvärmningsbehov, familjens varmvattenförbrukning etc.

Vi diskuterar med dig kring vilka värmepumpvarianter som är lämpliga

Jag godkänner att denna webbplats lagrar och bearbetar mina uppgifter enligt vår integritetspolicy. Läs mer här!
Jag förstår