Värmepump i världsklass!

19 september, 2011

IVT sätter än en gång standarden när det gäller bergvärmepumpar. Den nya PremiumLine EQ-serien överträffar alla förväntningar, när den nu sätts i produktion.

“När vi påbörjade arbetet med PremiumLine EQ var målsättningen att konstruera en värmepump i särklass på marknaden när det gäller effektivitet. Våra mätningar enligt standard EN 255 visar ett COP-värde på 5,1, vilket är det högsta värdet i Sverige och en avsevärd förbättring jämfört med de värmepumpar som finns på marknaden sedan tidigare. Även vid mätningar enligt den nya standarden EN 14511 är PremiumLine EQ med god marginal Sveriges effektivaste värmepump”,säger Styrbjörn Drugge, produktchef på IVT.

COP står för Coefficient of Performance och är ett värde på hur effektivt värmepumpen arbetar. Ett COP-värde på 5,1 betyder att för varje kWh elektricitet värmepumpen förbrukar ger den 5,1 kWh värmeenergi tillbaka. IVT PremiumLine EQ sänker värmekostnaden med upp till 80 procent jämfört med till exempel direktverkande el eller oljeuppvärmning.

I slutet av detta år lanserar IVT sin app för iPhone samt Android, vilket ger möjlighet att styra och övervaka sin värmepump vart man än befinner sig.

Välkommen att kontakta oss på Energipartner om du vill veta mer.

« Tillbaka

Boka ett möte med en av våra experter


*
*